Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπήκαν στα "πιτς" περιπολικά την Άμεσης Δράσης και μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ, το πρόβλημα όμως παραμένει

Λίγες ημέρες μετά το ρεπορτάζ και την ανάρτηση μας για την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στα οχήματα της Άμεσης Δράσης με τίτλο "Σε τί είδους αστυνόμευση προσδοκά ο πολίτης; Παροπλισμένος ο μισός στόλος της Άμεσης Δράσης", η ηγεσία ξεκίνησε κατά προτεραιότητα να βάζει στα "πιτσς" της τεχνικής- επισκευαστικής βάσης της
Αμυγδαλέζας τα περιπολικά της συγκεκριμένης υπηρεσίας που πανθομολογουμένως αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του Σώματος και κατ' επέκταση της κοινωνίας, στη μάχη κατά του εγκλήματος.
Απόρροια όμως αυτής της "επιλεκτικής" μεταχείρισης είναι αφενός ο στόλος των οχημάτων των υπόλοιπων υπηρεσιών να θυμίζει ... καταναυγισμένο σωρό από επιπλέοντα συντρίμμια, αφετέρου,  ακόμη και για την ευνοημένη Άμεση Δράση οι "θεραπαινίδες" των συνεργείων της Αμυγδαλέζας να μην προλαβαίνουν ν' αποκαταστήσουν φθορές, ζημιές και βλάβες.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνεται από έγκυρες πηγές ενημέρωσης, ακόμη κι αυτά τα 16 περιπολικά τα οποία είναι εξοπλισμένα με το ηλεκτρονικό σύστημα καρτανάγνωσης των πινακίδων κυκλοφορίας (PNR) ώστε να εντοπίζονται στο δρόμο κλεμμένα ΙΧ (3 τέτοια έχει η Τροχαία) και τα οποία παρελήφθησαν πρόσφατα μετά από ένα ... χρόνο ανεξήγητης κι αδικαιολόγητης καθήλωσης στα πάρκινγκ (που αλλού;) της Αμυγδαλέζας, κατατείνουν στο να αγγίξουν τα "βιολογικώς" μηχανολογικά όρια τους.
Αιτία; Η μη ανανέωση επί σημαντική σειρά ετών του στόλου κι επειδή όταν δεν υπήρχε διαθεσιμότητα περιπολικών, δεδομένου πως πριν από μικρό μόνο χρονικό διάστημα αυτά που διέθεταν ... κινητική ενέργεια περιορίζονταν στον αξιολύπητο αριθμό των 35 στη βάρδια, τα έθεταν σε διαρκή καθ' όλο το 24ωρο κίνηση, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος να χτυπήσουν μπιέλα.
Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τις μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ κατά κύριο λόγο, οι οποίες πέραν των ατυχημάτων, ειδικά τη τελευταία περίοδο με τις παγωνιές, διανύουν όλες μαζί κάθε μήνα κοντά στα 500.000 χιλιόμετρα! Με απλή μαθηματική αναγωγή αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα, τουλάχιστον 4 εξεμετρούν τον μηχανολογικό τους βίο και θα έπρεπε να αποσύρονται από την κυκλοφορία κατευθείαν για την ανακύκλωση, γιατί αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για αστυνομικούς κατά πρώτο λόγο και για πολίτες κατά δεύτερο.
 
Δείτε το προηγούμενο ρεπορτάζ στον ακόλουθο σύνδεσμο  (http://blokoteam.blogspot.com/2012/01/blog-post_7375.html )

.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ BLOKO ΠΟΥ ΘΙΓΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ,ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ,Κ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΛΑ ΡΌΔΙΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ..Η ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ Κ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΧΡΕΠΙΑ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για περάστε μια βόλτα και από τα τμήματα για να διαπιστώσετε τα χάλια των περιπολικών... Όχι μόνο η Α.Δ κύριοι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για περάστε μια βόλτα από τα τμήματα του κέντρου για να δείτε τα χάλια περιπολικά-κηδείες και να γνωρίζετε δεν είναι μόνο η Α.Δ κύριοι η αστυνομία...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τα τμηματα παλικαρι δεν ειναι μηχανοκινητες υπηρεσιες.δεν βγαζουν ολα τα α.τ. κ παντα περιπολιες.ασε που τα καινουργια περιπολικα στα τμηματα τα περνουν μονο οι διοικητες για να βγαινουν εξω..για να μη συγκρινουμε την δραστηριοτητα των περιπολιων των α.τ. με της Α.Δ.κανονικα επρεπε να σας παρουν κ αυτα που εχετε να τα δωσουν στην Α.Δ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
χαχαχχαχα με έκανες και γέλασα 3 Φεβρουαρίου 2012 11:22 π.μ. Δηλαδή μόνο η Α.Δ δουλεύει στην Ελληνική Αστυνομία; Μάλλον δεν υπηρέτησες ποτέ σε τμήμα... Πάντα για τα κεντρικά τμήματα μιλώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
γελα οσο θελεις..ετσι κ εμεις γελαμε με σας..Κ ναι, απο ενστολες υπηρεσιες(για Αθηνα βεβαια) μονο η Α.Δ. δουλευει..βεβαια αν θεωρεις τη δουλεια να κανεις γνησια,να περνεις καταθεσεις κ να πηγαινεις μεταγωγες αλλαζει το θεμα..βεβαια ειναι γνωστο το κομπλεξ που σας δερνει στα Α.Τ. με την Α.Δ. γιατι σας φερνουμε συνεχεια δουλεια κ σας χαλαμε το ξυσιμο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΔΕΡΦΕ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΘΑ ΝΑΙ..Η ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΤΕ RESPECT ΤΕΛΟΣ..Ζ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΡΥΛΟΣ,ΔΙΑΣ-ΕΙΔΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ-ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ,ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ,ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΙΣ,ΤΙΜΟΝΙΑ,ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ..ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΩΝ Α.Τ. ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ 1-6 ΓΙΑ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ,ΓΙΑ ΣΥΣΗΤΙΟ,ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΤΙ SAXO ΠΟΥ ΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΟΥΝ Κ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ